De OnderwijsTafel gaat de komende vier weken van start met De Vraag Van Vandaag. Elke dag een vraag op social media over wat er speelt in het basisonderwijs in de 1,5 m realiteit. De Vraag Van Vandaag stelt elke dag een vraag om te helpen bewust te worden. Elke dag een andere vraag. We hopen dat het leerkrachten en management aanmoedigt om zaken bespreekbaar te maken.

De OnderwijsTafel stelt elke dag een vraag om meer inzicht krijgen in de impact van de ‘lock down’ en de Corona-maatregelen op het basisonderwijs. Wat speelt er? Wat zijn de specifieke issues waar docenten, leerlingen en management mee te maken krijgen? In de heropening van de basisscholen lopen onderwijsprofessionals, ouders en kinderen tegen van alles aan. De OnderwijsTafel wil boven tafel krijgen wat er leeft, wat er omgaat in de mensen die het aangaat. De Onderwijstafel organiseert daarom De Vraag Van Vandaag op LinkedIn, Instagram en Facebook en houdt daarmee de vinger aan de pols vanaf het moment dat het primair onderwijs weer start.

De Vraag Van Vandaag helpt onderwijsmensen in hun zoektocht naar het nieuwe normaal in de klas door vragen te stellen en door ruimte te bieden om antwoorden te delen en van elkaar te lezen. Wij denken aan onderwerpen als omgaan met onduidelijkheid, impact van het 1,5 meterbeleid op het contact met collega’s en leerlingen en de gevolgen die het heeft voor de (psychologische) veiligheid in de klas. Dat, en zoveel andere zaken, willen we in kaart brengen en dat kunnen we het beste doen met onderwijsprofessionals zelf.

We weten dat deze tijd spannend is voor alle betrokkenen in het basisonderwijs. Even is niks vanzelfsprekend. Te veel aan spanning staat leren en lesgeven in de weg. Wij wensen het onderwijs vooral ontspanning toe, dat vormt de aanleiding voor dit initiatief.

Wij denken dat dit gaat helpen: ruimte maken voor spanning die (onderhuids) beleefd wordt door met elkaar te benoemen en te delen wat als spannend ervaren wordt. Erkennen en herkennen wat er leeft, is de eerste stap in het proces van ontspannen. Geen oplossingen en erachter komen dat je niet de enige bent is misschien al de helft van de oplossing. Onze Vraag Van Vandaag gaat daarbij helpen.

Regelmatig zullen wij een update geven van de input die we binnenkrijgen. Met elkaar praten over wat je meemaakt helpt om een weg te vinden in deze bijzondere, onwennige, uitdagende, spannende tijd. We hebben met z’n allen dit nog niet eerder meegemaakt. Alleen samen komen we erachter hoe we ons verhouden tot de nieuwe situatie.

Deel s.v.p. dit initiatief met je collega’s uit het onderwijs. Wij kijken uit naar jullie respons.
Team van De OnderwijsTafel.

#deonderwijstafel #basisonderwijs #onderwijs #docenten #teamontwikkeling #organisatieontwikkeling #leiderschap #durftevragen #durftteantwoorden

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©[2019] De Onderwijstafel webdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?