HET DOEL

Wanneer teamontwikkeling?

Als je het gevoel hebt dat er meer in het team zit. Als het team behoefte heeft aan een uitdaging, aan groei, aan presteren op een next level..

Als je het gevoel hebt dat er niet uit komt wat er in zit maar niet helder is waar dat door komt.

Als het team vastloopt. Doelen worden niet gehaald, resultaten lopen terug.

Bij een van de volgende symptomen: mensen durven elkaar niet aan te spreken, sommige mensen kunnen niet met elkaar samenwerken, conflictvermijding, eilandvorming, uitval, steeds terugkerende problemen.

Als eerdere pogingen gestrand zijn. Problemen in organisatie zijn geïdentificeerd, oplossingen in kaart gebracht maar structureel is er niks veranderd.

De OnderwijsTafel is gespecialiseerd in het begeleiden van (groeps)processen op het moment dat het nodig is om problemen te onderkennen, ongemak uit te spreken en ontspanning te creëren.

Erken problemen

Het hebben van een probleem is op zichzelf geen probleem. Problemen vormen namelijk de uitgelezen kans om te groeien en vooruitgang te boeken. Het wordt pas problematisch wanneer problemen onbesproken blijven en energie vreten.

Spreek ongemak uit

Het voelt ongemakkelijk als je onderling van mening verschilt. Dat is normaal. Maar als het ongemakkelijke gevoel gaat overheersen, ontstaat er stress met ongewenste negatieve gevolgen voor samenwerking en productiviteit.

Verminder spanning

Een beetje spanning op het werk hoort erbij. Het zorgt ervoor dat je je best wilt doen en uitdagingen interessant blijven. Gezonde spanning draagt bij aan groei. Maar te veel spanning is ongezond. Als spanning het werk belemmert, is het nodig om actie te ondernemen.

 

AANPAK

Intake Elke opdracht begint met zorgvuldig onderzoek van de opgave en het vaststellen van het te volgen traject. We starten we met kennismakingsgesprekken met alle betrokkenen. Het doel van deze gesprekken is om met elke deelnemer een vertrouwensrelatie op te bouwen. Tijdens deze gesprekken vragen we een persoonlijk commitment voor een traject waarvan de het verloop niet vooraf vastligt.

Voorbereiding, oefenen en warmdraaien. Deelnemers hebben behoefte om te wennen aan de setting en vragen te stellen over de het proces. We oefenen met luisteren, leren omgaan met ongemak en weerstand. Daarmee maken we een voorzichtige start zodat iedereen de kans krijgt om aan te haken.

Teamsessie Het hart van het traject wordt gevormd door sessies waarin het team reflecteert op wat plezier in het werk, effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling in de weg staat. Iedereen deelt persoonlijke ervaringen in een omgeving waar aandachtig wordt geluisterd zonder oordeel. De sessies verhogen inzicht in de dynamiek en bewustwording op ieders eigen aandeel daarin.
Wij leiden het proces en nemen iedereen daarin mee. Veiligheid staat op de eerste plaats. Wij houden rekening met ieders mogelijkheden en grenzen.

Persoonlijke reflectie De teambijeenkomsten worden afgewisseld met persoonlijke coaching, waarin elke deelnemer de gelegenheid krijgt om zijn of haar eigen gevoelens, gedachten en acties te verkennen. De deelnemers realiseren hiermee kansen voor groei en ontwikkeling door meer bewustzijn op eigen handelen en opties voor het maken van andere keuzes in de dagelijkse praktijk.

Implementatie De transfer van leren naar toepassen vraagt om speciale aandacht. Door in de dagelijkse praktijk bewust andere keuzes te maken verandert de situatie pas echt. Dit is het echte werk. Dit vraagt om elkaar scherp te houden, initiatief te nemen en te experimenteren. Nieuwe wegen verkennen gaat gepaard met maken van fouten. Door deze met elkaar te bespreken en ervan te leren transformeert het team.

ONZE DIENSTEN

  • Teambegeleiding: Verbeter samenwerking en creëer een veilige leeromgeving voor betere resultaten.
  • Individuele coaching: Stimuleer persoonlijke groei en ontwikkeling, waar zowel het team als de leerlingen van kunnen profiteren.
  • Sparringpartner voor directie en management: Advies en begeleiding op het gebied van teamontwikkeling en persoonlijke groei.

VOOR WIE?

  • directies
  • managementteams
  • schoolleiders
  • teams
  • docenten/leerkrachten
  • klassen
  • leerlingen/studenten.

 

©[2019] De Onderwijstafel webdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?